Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kuvien tilaaminen

Syötä kuvaustunnus oheiseen kenttään:

Matelijat

 
Kameleontit​​​

Kameleonttikuvauksissa ei huijaaminen onnistu. Ainakin Jemenin kameleontti vaihtaa väriään mielialansa mukaan; jos tilanne on sille ikävä, näkyy se heti kuvissa.

Stressaantunut kameleontti menettää väriloistonsa ja muuttuu ruskeaksi.

Kameleontti viihtyy kasvuston seassa, joten kuvauspaikalla olisi hyvä olla jokin kasvi, jossa se voi kiivetä. Tasaisella alustalla se ei viihdy. 

 

Kilpikonnat​​​

Kilpikonnan kuvaaminen eroaa muista eläimistä siten, että sen kilpi on kiiltäväpintainen ja heijastaa valoa. Valoja saattaa joutua hiukan säätämään.

Kilpikonna kuvataan jyrsijöiden tavoin pöydällä. Omistajan on hyvä olla lähellä ottamassa kiinni, jos konna päättää lähteä. Kuten kilpikonnien omistajat tietävät, ovat konnat varsin nopeita liikkeissään.

Kilpikonnien haasteena on se, miten ne saadaan vieraassa paikassa rennoksi. Konna turvautuu helposti kilpensä suojaan eikä kulje pää pystyssä, kuten toivoisi. Lisäksi se jännittäessään siristelee silmiä.

Ota konnan asumuksesta mukaan tuttuja rekvisiittoja. 

 

Käärmeet​​​

Viljakäärmeet ovat tuttu näky Eläinten Koulukuvauksissa ja myös haastava kuvauskohde. Erityisen haasteen tuo niiden pieni pää, jonka saaminen tarkennusalueelle voi joskus olla vaikeaa. 

Käärmeet näyttävät parhaimmilta puun oksalla, joskus myös korissa, jos sen saa vain nätisti rullalle. Käärmeet liikkuvat vikkelään, joten niiden asetteleminen saattaa olla turhaa. Yleensä käärmeestä saa parhaan kuvan kun sen antaa liikkua itsekseen oksalla. ​Jos terraariosta löytyy kuvaukseen sopiva oksa, ota sellainen mukaan.

Boa on liikkeiltään hitaampi ja kokonsa puolesta helpompi kuvattava, mutta vaatii myös kuvauspaikalta enemmän tilaa, jotta sen saa mahtumaan kokonaan kuvaan. 

Muuta huomioitavaa:

  • Vältä matelijoiden kuljettamista talvella!
  • Voit ottaa kotoa mukaan omaa rekvisiittaa.

Tuotteet ja hinnat

Tarkemmat tuotekuvaukset sekä asiakasgalleria.
 

Taustavärit

Tutustu Eläinten Koulukuvauksen päivitettyyn taustavärigalleriaan!