Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kuvien tilaaminen

Syötä kuvaustunnus oheiseen kenttään:

Fretit

 

Fretit ovat vilkkaita näätäeläimiä, joiden kuvaaminen ei ole helppoa. Ne ovat erittäin kiinnostuneita uudesta ympäristöstä ja malttamattomia pysymään aloillaan.

 

Kuvauspaikka​​​​ ja -tilanne

Lattiatasossa frettien likkeitä on vaikea hallita, joten suositeltavaa on käyttää pöytää tai muuta koroketta. Lattialle on hyvä laittaa jotain pehmusteeksi, sillä freteillä on tapana valahtaa alas kuvauspaikalta. Aitaus pöydän ympärillä vähentää kiinniottamiseen kuluvaa aikaa.

 ​

Fretti kiinnittää huomiota ääniin ja hajuihin, mutta sillä riittää kiinnostusta uusiin asioihin vain hetken. Frettikuvauksissa onkin oltava mukana suuri arsenaali eritavoin äänteleviä koiran ja kissan leluja. Kaukaa kuuluvat kolahdukset saavat joskus fretin havahtumaan. Usein kuvauksissa paikalla olevia pyydetään kävelemään toiselle puolelle tilaa, avaamaan oven tai vesihanan. Fretti saattaa hetkeksi pysähtyä katsomaan omistajansa pois juoksemista, mutta seuraavassa sekunnissa lähtee perään.


Herkulliset tuoksut ja maut saavat fretin lipomaan kieltä. Omistajilla kannattaa olla mukanaan jotain herkkua, jolla vilkkaammankin yksilön saa pysähtymään. Vitamiinitahnat ovat frettikuvauksissa käytetyin apuväline, mutta sen haittapuolena on hassut ilmeet ja joka kuvassa näkyvä kieli. Siinä missä kanin odottaa lipaisevan huuliaan, toivoo fretin pitävän kielen suussaan.


Fretit ovat siistejä eläimiä, jotka useimmiten käyttävät kotioloissa vessalaatikkoa. Jos kuvaustilanteessa hätä yllättää, fretti alkaa usein käyttäytyä levottomasti. Vessatauon jälkeen voi olla mukavampi poseerata, joten fretti kannattaa nostaa välillä takaisin kuljetuslaatikkoon tai laskea lattialle, jos se ei malta keskittyä.

Kaverikuvat

Vilkkaimmat tapaukset ja useamman fretin yhteiskuvat pyritään kuvaamaan koria tai muuta rekvisiittaa apuna käyttäen. Ihmisen kanssa poseeratessaan freteistä saa helposti hyviä kuvia.

Taustavärin valinta

Fretit ovat säilyttäneet hyvin luonnonmukaiset värityksensä, jolloin taustalle sopivat räikeämmätkin värit. Valinnan voi siis tehdä esimerkiksi omien lempivärien mukaan. Selkeät, yksiväriset kartonkitaustat näyttävät hyviltä fretin takana, mutta myös fretin omaa väriä lähellä olevat kirjavat kangastaustat toimivat.
 

Albiinon fretin voi kuvata myös valkoisella taustalla, sillä fretin valkoinen harvemmin on aivan puhtaan valkoinen. Jos albiino fretti on kovin kellertävä, eikä keltaisuutta halua korostaa, kannattaa se kuvata tummemmalla taustalla - tai esimerkiksi keltaisella. Keltaisella taustalla keltainen fretti näyttää valkeammalta. 
 

Albiinoiden silmät ovat haastavat kuvauskohteet. Ne näyttävät kuvissa helposti hiukan elottomilta. 


Tuotteet ja hinnat

Tarkemmat tuotekuvaukset sekä asiakasgalleria.
 

Taustavärit

Tutustu päivitettyyn taustavärigalleriaan!
Siirry galleriaan