Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kuvien tilaaminen

Syötä kuvaustunnus oheiseen kenttään:

Mistä kaikki alkoi?

Lemmikkikuvaukset eläinkaupoissa olivat alkuun valokuvaamon promootiota, mutta kiertävä työskentelytapa tuntui hyvältä idealta ja niinpä studio vaihtui pian pakettiautoon! 

Ensimmäiset eläinkauppakuvaukset toteutettiin vuonna 2012 ja testikuvauspäivät vuotta aiemmin.

Lemmikkikuvausten hinnoittelua suunnitellessa, mielessä olivat eksoottisten eläinten harrastajat, sekä erityisesti kissat. 

Kiinteä kuvaushinta saattaa säikäyttää kissanomistajat, jotka eivät ole varmoja lemmikkinsä yhteistyöhalusta ja valokuvaamoissa vielä muutama vuosi sitten yleisesti käytössä ollut jokaisen lemmikin tuoma lisähinta ei kuulosta houkuttelevalta, jos omistaa paljon lemmikkejä. Kasvattajilla on usein kymmeniä eläimiä ja kaikista olisi kiva saada yhtenäiset kuvat esimerkiksi kotisivuille.

Eläimet ovat arvaamattomia kuvauskohteita, eivätkä kaikki uskalla ottaa satojen eurojen riskiä, jos kuvaus ei onnistukaan. 

Halusin tarjota mahdollisuuden kokeilla kuvausta. Kuvauspaikka saattaa olla lemmikille ennestään tuttu eläinkauppa ja kuvausajat ovat lyhyitä, jotta kokemus ei olisi lemmikille liian pitkä ja piinaava. 

Kuvauksissa omistajan ei tarvitse potea suorituspaineita, koska ostopakkoa ei ole, ja kun omistajan stressi minimoidaan, on lemmikinkin helpompi rentoutua.

Kuvaajalla on studiokuvauksiin nähden suurempi riski, mutta myös mahdollisuus; kun saman päivän aikana kuvataan kymmeniä lemmikkejä, laskevat kulut ja hinnat on mahdollista pitää edullisina.

Eläinten Koulukuvauksen ensiaskeleet

Etsin kesällä 2011 harjoitusmalleja uuden työni kesätehtävää varten. Olin juuri päättänyt pitkäaikaisen työsuhteeni eläintenhoitajana ja aloittamassa uudessa työpaikassa koulukuvaajana. Nyt vuosia myöhemmin huomaan järjestäneeni ensimmäiset Eläinten Koulukuvaukset jo paljon ennen kuin konsepti kävi edes mielessäni.

Kesätehtäväni oli harjoitella koulukuvauksissa käytettävää valaisua. Myös kaluston pystyttämiseen piti saada rutiini, jotta valot olisivat kuvauspaikasta ja -päivästä riippumatta aina samanlaiset. 

Ihmismalleja oli vaikea saada kameran eteen, joten kuvasin samalla koko naapuruston lemmikit. Ja kun naapurusto oli kuvattu, kutsuin kuvattavaksi kavereita, sukulaisia, entisiä työkavereita, kavereiden kavereita... Kameran eteen sain kuitenkin suurimmaksi osaksi vain heidän lemmikkejä. 

Kesän aikana kuvasin kymmeniä koiria, muutaman kissan, marsuja, kaneja, rottia ja kesyhiiren. 

En ehkä toteuttanut kesätehtävääni aivan annettujen ohjeiden mukaisesti, eikä kouluttajani välttämättä ollut kovin tyytyväinen lopputulokseen, mutta minulla oli varsin mukava kesä! Enpä osannut arvata, että työskentelisin vielä joskus täysipäiväisenä lemmikkikuvaajana.

Syksy kului koulu- ja päiväkotikuvausten merkeissä. Päivät olivat uuvuttavia, mutta työ oli hauskaa! Kasasin studion päivittäin kolmen kuukauden ajan, joten vapaa-aikana ei liiemmin jaksanut kuvata.

Syksyn päätyttyä palasin takaisin lemmikkikuvausten pariin. Hankin omia, kunnollisia taustakankaita ja uskalsin nyt jo ottaa ensimmäiset studioasiakkaatkin. Kuvaukset eivät suinkaan kantaneet vielä nimeä Eläinten Koulukuvaus, siihen oli vielä pitkä matka. :) 

 

Teksti ja kuvat: Jenni Kaurila (luvaton kopioiminen kielletty)


Tuotteet ja hinnat

Tarkemmat tuotekuvaukset sekä asiakasgalleria.
 

Taustavärit

Tutustu Eläinten Koulukuvauksen päivitettyyn taustavärigalleriaan!