Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kuvien tilaaminen

Syötä kuvaustunnus oheiseen kenttään:

Kissat koulukuvauksissa

Teksti ja kuvat: Jenni Kaurila, 2015, luvaton kopioiminen kielletty

Kookas ja itsevarma kissa astelee myymälän ovesta sisälle kuin koira. On Lemmikkieläinliike Nelivarpaan ystävänpäivätapahtuma ja RotCat­-kissalan kauniit maine coonit, Caroline ja 8-­viikkoiset pennut, tulevat esittäytymään.

 

Oman arvonsa tunteva daami ei tällä kertaa välitä valokuvamallin roolista, vaan poistuu kissamaisen sulavasti pöydältä ja lähtee tutkimaan myymälää. Niinpä hellyyttävät pennut saavat tilaisuuden varastaa koko shown!

Eläinten Koulukuvauksissa käy niin rotukissoja, kuin tavallisia kotikissojakin. Näyttelykonkarit suhtautuvat kuvaukseen toki rennommin, mutta kokemattomuus ei ole este kuvaukseen osallistumiselle!

Rotcat­kissalan pennut ovat käyneet vasta ensimmäisissä rokotuksissaan, joten eivät ole vielä tottuneita matkustajia. Kuvaus saa hiukan viiksikarvat väpättämään, mutta uteliaisuus vie voiton ja molemmat istuvat tomerina korissa ja seuraavat katseillaan huiskan liikkeitä.

Pennut ovat varttuneempaa väkeä helpompia kuvattavia, koska eivät usein vielä jännitä vieraissa paikoissa. Alle vuoden ikäiset, leikkaamattomat kissat voivat olla epävarmoja ja haluttomia yhteistyöhön, mutta iän myötä oppivat ottamaan asiat rennommin.

Alkuperäinen artikkeli julkaistu Koiraposti-lehdessä vuonna 2015.

Caroline kulkee myymälässä vapaana, eikä välitä uteliaista koirista tai ihmisistä. Tavallisesti toisilleen vieraat lemmikit pyritään pitämään erillään kuvauspaikalla, mutta omistajan harkinnan mukaan voivat tutustua kuvauksen jälkeen.

Kuvausajat ovat lyhyitä, yleensä vain kymmenen minuuttia. Kuvauspaikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta kissa ehtii tutustua paikkoihin – joko kuljetuslaatikosta käsin tai valjaissa.

Kuvauspaikka on aidattu ja hyllyjen aluset pyritään tilkitsemään. Kuvaustilanteessa valjaat usein riisutaan, mutta jos ne ovat siistit eivätkä vie liikaa huomiota, voi ne pitää päällä. Jos pelkää kissan karkaavan, on koirien näyttelyhihna kapealla kaulapannalla usein paras varokeino.

Tavoitteena on, että lopputuloksessa lemmikki on läsnä ja näyttää rennolta. Tämä vaatii sen, että kissa viihtyy kuvauspaikalla. Toiset ovat herkkujen perään, toiset innostuvat kissanmintusta.

Usein tutun ihmisen silitykset helpottavat oloa ja kuvauksen aluksi kissa nostetaan pöydälle koriin, jonka reunojen takaa on mukavampi tutustua kuvauspaikkaan. Jotkut kissat eivät koreista välitä, vaan haluavat heti huomion keskipisteeksi, pöydälle poseeraamaan.

Kissat ovat haastavia kuvattavia, mutta samalla palkitsevia ja tekevät työstä mielenkiintoista.

Jokainen kissa on erilainen ja jokainen kuvauspäivä opettaa jotain uutta!


Tuotteet ja hinnat

Tarkemmat tuotekuvaukset sekä asiakasgalleria.
 

Taustavärit

Tutustu Eläinten Koulukuvauksen päivitettyyn taustavärigalleriaan!