Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kuvien tilaaminen

Syötä kuvaustunnus oheiseen kenttään:

Akvaarion kuvaaminen

 Teksti ja kuvat: Jenni Kaurila, 2014, luvaton kopioiminen kielletty

Olen saanut monia kyselyitä koskien vedenelävien kuvaamista, mutta valitettavasti joutunut kieltäytymään. Lasiseinien kuvaaminen vaatii huolelliset valmistelut, eivätkä koulukuvausten lyhyet kuvausajat niihin riitä. 

Akvaariokalojen kuvaaminen on viisainta tehdä niiden omassa kotiakvaariossa.

Kieltämättä kultakalasta voisi saada näyttävän potretin pyöreässä lasimaljassa, mutta tällaisten kuvien jakaminen voisi aiheuttaa vääränlaisia mielikuvia kaloille sopivista asumuksista. 

 

Vinkkejä kotikuvaajalle

  • Vaihda vesi kuvausta edeltävänä päivänä, jotta ilmakuplat vähenisivät kuvaukseen mennessä.
  • Akvaarion lasin tulisi olla puhdas ja kirkas. Pese lasi ulkopuolelta, kuivaa ikkunankuivauslastalla ja/tai pyyhi pyörivin liikkein nukkaamattomalla pyyhkeellä. 
  • Käytä karkeaa pohjahiekkaa ja pese se ennen akvaarioon laittamista, jotta vesi ei muutu sameaksi. Mikäli pohjahiekka ei ole kuvan kannalta välttämätön, voit jättää sen pois.

Akvaarion valaiseminen

Hyvin valaistua akvaariota on helppo kuvata ilman salamaa tai muita lisävaloja. Mikäli akvaarion oma valaistus on heikkoa, joudutaan järjestämään lisävaloa, joka voi aiheuttaa lasin pintaan heijastuksia. 

Jos käytät useampaa lisävaloa, varmista, että ne ovat keskenään värilämpötilaltaan samanlaisia - ja mielellään samanlaisia akvaarion oman valaisimen kanssa.

Muista valita oikea värilämpötila myös kameran asetuksista.

Mikäli akvaariota ympäröivä huone on kovin valoisa ja sisustukseltaan vaalea, kannattaa akvaarion ympärille virittää tummat verhot, jotta ympäristö ei heijastu akvaarion lasiin.

  • Älä käytä kameran omaa salamaa. Kohtisuora salama aiheuttaa pahimmat heijastukset.
  • Suuntaa salama tai muu lisävalo viistosti ylhäältä päin. Oikean kohdan löydät kokeilemalla. Tarvittaessa voit lisätä sivulta toisen valonlähteen.

Tuotteet ja hinnat

Tarkemmat tuotekuvaukset sekä asiakasgalleria.
 

Taustavärit

Tutustu päivitettyyn taustavärigalleriaan!
Siirry galleriaan